A sütőtök egy nagyon ízletes
őszi zöldség, akár gyümölcsnek is lehetne nevezni. Igen sokoldalúan el lehet
készíteni, ezen az oldalon is számos sütőtökös recepttel találkozhatsz.
Gondoltad volna, hogy
palacsintát is lehet belőle sütni? Kísértetiesen hasonlít a banán alapú
testvérére, viszont ez sokkal finomabb és mutatósabb is.
Szerencsére hatalmas kertünk
van rengeteg gyümölcsfával, így idén nyáron is több mint 100 üveg lekvárt
főztem be, 100% természetes édesítővel, eritritollal és steviával. A kajszi nem
minden évben terem, de még mindig van pár üveggel, amit 3 éve raktam el. Így
legutóbb a sütőtökös palacsintához kibontottam egyet, hogy harmonizáljon a
csodálatos ízével-színével.
Hozzávalók:
·
3 tojás
·
350 g sütőtök sütve
·
150 g zabpehelyliszt (vagy kávédarálóm darált
zabpehely)
·
200 g natúr joghurt
·
1 kk fahéj
·
a sütéshez kókuszzsír vagy EZ-Coat olaj spray
Elkészítés:
1. Az összes hozzávalót rakd egy nagyobb tálba
és turmixold össze. Lehet, kicsit túl sűrűnek érzed a tésztát, de ne aggódj,
ilyennek kell lennie.
2.
Addig turmixold, amíg teljesen nem lesz
homogén állaga.
3.
Minden egyes palacsintasütésnél fújj a
serpenyőbe EZ-Coat olaj spray-t, vagy hevíts fel egy kis mennyiségű
kókuszzsírt.
4.
Süss kisebb palacsintákat, akkor biztos meg
tudod fordítani J
5. Tálaláshoz diétás lekvárt ajánlok, de nagyon
finom úgy is, ha kis vízzel sűrűre kikeversz fehérjeport és azzal locsolod meg.
Akár gyümölcsökkel is megszórhatod, olyan lesz, mint egy amerikai pancake.
A gyerekeim is imádták,
persze Nutellával J
Király Hedvig
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése