2014. október 24., péntek

Ha nincs időd reggelizni, ezt a finom kekszet ajánlom a kávéd mellé. Akár a táskádba is bedobhatsz pár darabot, amikor megéhezel, nyugodtan fogyaszthatod. Ha van kedved, diétás pikánsabb lekvárral (pl narancs nagyon jól illik hozzá) összeragaszthatod, de így önmagában is nagyon finom.




A sütőtök, a fahéj, a gyömbér és a szerecsendió illat- és ízkavalkádja melegséget kölcsönöz a hidegebb őszi-téli borús napokon.
Hozzávalók:  
  • 10 dkg zabpehelyliszt (kávédarálón darált zabpehely is tökéletes)
  • 10 dkg zabpehely
  • 1 csapott teáskanál sütőpor
  • 1 csapott mokkáskanál szódabikarbóna
  • 1 csipet só
  • 1 mokkáskanál fahéj
  • ½ mokkáskanál gyömbér
  • ½ mokkáskanál szerecsendió
  • 5 dkg kókuszolaj
  • 10 dkg eritrit
  • 1 db tojás
  • 1 dl tej
  • 15 dkg sütőtök (sütve)

Elkészítés:
 
1. Egy tálban keverd össze a zablisztet, a zabpelyhet, a sütőport, a szódabikarbónát, az eritritet, a csipet sót, és a fűszerkeveréket.
2. Az olvasztott kókuszzsírt add hozzá a zabpelyhes keverékhez, majd üss bele egy tojást és keverd hozzá az előzőleg megsütött és szintén kihűtött sütőtök püréjét.
3. Adj hozzá kb 1 dl tejet és egy kanál segítségével dolgozd össze a masszát.
4. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral. Egymástól távolabb, evőkanállal ízlés szerinti méretű halmokat kanalazz rá a masszából.
5. A tepsit tedd előmelegített sütőbe, majd 180 C-on 20-25 perc alatt süsd szép aranybarnára a kekszeket.


Király Hedvig

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése