Ha
nincs időd reggelizni, ezt a finom kekszet ajánlom a kávéd mellé. Akár a
táskádba is bedobhatsz pár darabot, amikor megéhezel, nyugodtan fogyaszthatod.
Ha van kedved, diétás pikánsabb lekvárral (pl narancs nagyon jól illik hozzá) összeragaszthatod,
de így önmagában is nagyon finom.
A
sütőtök, a fahéj, a gyömbér és a szerecsendió illat- és ízkavalkádja melegséget
kölcsönöz a hidegebb őszi-téli borús napokon.
Hozzávalók:
- 10 dkg zabpehelyliszt (kávédarálón darált zabpehely is tökéletes)
- 10 dkg zabpehely
- 1 csapott teáskanál sütőpor
- 1 csapott mokkáskanál szódabikarbóna
- 1 csipet só
- 1 mokkáskanál fahéj
- ½ mokkáskanál gyömbér
- ½ mokkáskanál szerecsendió
- 5 dkg kókuszolaj
- 10 dkg eritrit
- 1 db tojás
- 1 dl tej
- 15 dkg sütőtök (sütve)
Elkészítés:
1. Egy
tálban keverd össze a zablisztet, a zabpelyhet, a sütőport, a szódabikarbónát, az
eritritet, a csipet sót, és a fűszerkeveréket.
2. Az
olvasztott kókuszzsírt add hozzá a zabpelyhes keverékhez, majd üss bele egy
tojást és keverd hozzá az előzőleg megsütött és szintén kihűtött sütőtök
püréjét.
3. Adj
hozzá kb 1 dl tejet és egy kanál segítségével dolgozd össze a masszát.
4. Egy
tepsit bélelj ki sütőpapírral. Egymástól távolabb, evőkanállal ízlés szerinti
méretű halmokat kanalazz rá a masszából.
5. A
tepsit tedd előmelegített sütőbe, majd 180 C-on 20-25 perc alatt süsd szép
aranybarnára a kekszeket.
Király Hedvig
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése
Click to see the code!
To insert emoticon you must added at least one space before the code.