Egyik kedvenc süteményem a
néger kocka. Egy hete jutott eszembe, hogy húsvétra sütni fogok. Aztán rájöttem
hamar, hogy a gyerekeim úgysem fogják megenni a tojásfehérje hab miatt. Tegnap
szülinapi zsúr volt itthon rengeteg édességgel, így arra már nem jutott idő,
hogy magamnak külön elkészítsem.
Aztán ma egy isteni sugallatra
gondoltam, mikróban megcsinálom hozzá a barna tésztát. Pillanatok alatt
elkészült, közben felvertem a tojás fehérjét gőz felett.
Hozzávalók:
·
1 tojás
·
1 tojásfehérje
·
2 ek tej
·
2 + 1 ek eritritol
·
2 ek olaj
·
4 ek 50% szénhidrátcsökkentett Diawelles liszt
·
2 ek kakaópor
·
1 késhegynyi szódabikarbóna
·
20 g étcsoki
·
2 ek diabetikus sárgabarack dzsem
Elkészítés:
1.
1 tojást + 2 ek tejet + 2 ek eritritolt + 2 ek
olajat villával keverj össze egy mikrózható kocka , vagy téglatest alakú edényben.
2.
Add hozzá a lisztes – kakaós – szódabikarbónás keveréket.
3.
Mikró teljesítménytől függ, meddig sül, minimum
3 percig, nekem 4 perc alatt lett jó.
4.
Közben gőz felett verj fel egy tojásfehérjét,
ha már kemény, adj hozzá 1 ek eritritolt. Kb 3-4 percig elég keverni. (géppel)
5.
A barna tésztát borítsd ki egy tányérra, kend
meg kajszi dzsemmel.
6.
Halmozd a tetejére a tojáshabot.
7.
20 g étcsokit olvassz fel úgyszintén gőz felett
és díszítsd vele a süteményt.
Nekem kicsit magas lett a
tészta, akár elvághattam volna 2 részre, mert maradt bőven tojáshab. Legközelebb
így teszek, vagy nagyobb edényben sütöm J Csak
a felét ettem meg ennek az adagnak, bőven kielégítő volt J
Király Hedvig
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése
Click to see the code!
To insert emoticon you must added at least one space before the code.