A
zabkorpás piskóta egy nagyon jól variálható alaprecept. Csak a fantáziád
szabhat határt!Mák helyett dióval vagy
mandulával is nyugodtan kipróbálhatod, nem fogsz benne csalódni! Xilit helyett
más természetes édesítőt is bátran használhatsz.
20*30
cm sütőben elkészítve, 18 szelet esetén 1 szelet: 100 kcal, 11 g CH
Hozzávalók:
- 10 dk darált mák
- 5 tojás
- 4 ek xilit
- 1 citrom reszelt héja
- 10 ek zabkorpa
- 1 kk szódabikarbóna
- 4 ek víz
- 500 g meggy
Elkészítés:
- A tojások fehérjét 2 ek vízzel verd fel.
- Külön edényben keverd össze a tojások sárgáját, 2 ek vizet, a darált mákot, a xilitet, a zabkorpát, a reszelt citromhéjat, szódabikarbónát, a lecsöpögtetett meggyet.
- Óvatosan add hozzá a felvert fehérjét.
- Halmozd sütőpapírral bélelt 20*30 cm tepsibe.
- Kb 15-20 perc alatt 180 fokon süsd meg.
Ha tortát szeretnél készíteni, nyugodtan süsd meg ezt a süteményt tortaformában meggy és mák nélkül. Ha kakaós tésztát készítenél, akkor 2 evőkanál kakaóhoz rakj még hozzá 1 evőkanál vizet.
Király Hedvig
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése
Click to see the code!
To insert emoticon you must added at least one space before the code.