2014. október 27., hétfő

Gyermekkorom kedvence a meggyes-mákos rétes, innen jött az ötlet, hogy hasonló ízvilágot alkossak meg diétás köntösben. Ha te is kedveled a reform konyhát, diétázol vagy cukorbeteg vagy, készítsd el ezt az elronthatatlan villámsütit!

A zabkorpás piskóta egy nagyon jól variálható alaprecept. Csak a fantáziád szabhat határt!Mák helyett dióval vagy mandulával is nyugodtan kipróbálhatod, nem fogsz benne csalódni! Xilit helyett más természetes édesítőt is bátran használhatsz.


20*30 cm sütőben elkészítve, 18 szelet esetén 1 szelet: 100 kcal, 11 g CH
Hozzávalók:
  • 10 dk darált mák
  • 5 tojás
  • 4 ek xilit
  • 1 citrom reszelt héja
  • 10 ek zabkorpa
  • 1 kk szódabikarbóna
  • 4 ek víz
  • 500 g meggy

Elkészítés:
  1. A tojások fehérjét 2 ek vízzel verd fel.
  2. Külön edényben keverd össze a tojások sárgáját, 2 ek vizet, a darált mákot, a xilitet, a zabkorpát, a reszelt citromhéjat, szódabikarbónát, a lecsöpögtetett meggyet.
  3. Óvatosan add hozzá a felvert fehérjét.
  4. Halmozd sütőpapírral bélelt 20*30 cm tepsibe.
  5. Kb 15-20 perc alatt 180 fokon süsd meg.

Ha tortát szeretnél készíteni, nyugodtan süsd meg ezt a süteményt tortaformában meggy és mák nélkül. Ha kakaós tésztát készítenél, akkor 2 evőkanál kakaóhoz rakj még hozzá 1 evőkanál vizet.

 
Király Hedvig

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése