A köles nagyon könnyen
emészthető, salaktalanító és lúgosító hatású élelmiszer.
Gluténmentes, ezért ha
lisztérzékeny vagy, akkor is bátran fogyaszthatod.
Túróval elkészítve igazi fehérjedús
felfújtat kapunk, reggelire, de akár főételként is remek választás. 1 adag tartalma (öntet nélkül) csak 170 kcal,
13,9 g szénhidrát, 10,7 g fehérje.
Hozzávalók
(8 adag):
·
125 g hántolt köles
·
250 g túró
·
4 tojás
·
csipet só
·
150 g eritrit (vagy ennek megfelelő egyéb
édesítőszer)
·
1 citrom reszelt héja
·
3 dl tej
·
2 dl víz
·
20 g vaj (esetleg kókuszzsír)
Elkészítés:
1.
A tej és a víz keverékében főzd puhára a
kölest, majd a lángot elzárva fedő alatt hagyd, hogy a köles beszívja az összes
nedvességet.
2.
A tojások sárgáját keverd habosra a sóval, az
eritrittel és a citromhéjjal.
3.
Dolgozd hozzá az áttört túrót.
4.
A langyosra hűlt köleshez add hozzá a vajat, majd
keverd hozzá a tojásos keveréket.
5.
Verd kemény habbá a tojások fehérjét, és óvatosan
a köleses keverékbe forgasd bele.
6. Kivajazott, lisztezett tepsibe vagy sütőtálba
simítsd a masszát, és 180°C-ra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt süsd
pirosra.
7.
Diétás vanília- vagy csokoládéöntettel kínáld,
de diabetikus dzsemmel is nagyon finom.
Fahéjas-eritrites
szilvadzsemmel tálaltam, az egész családnak nagyon ízlett, villámgyorsan
elfogyott.
Jó étvágyat!
Király Hedvig
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése
Click to see the code!
To insert emoticon you must added at least one space before the code.