Lassan elérkezik a november és
ezzel egy időben befejeződik az almaszüretek időszaka is. Most a piacokon
olcsón hozzájuthatsz ehhez a remek gyümölcshöz, melynek számtalan jótékony
hatása ismert. A világ több mint 1000 fajta almájából mindegyikben megtalálható
a fehérje, rostanyag, keményítő, sók, almasav, cukor, csersav. Magas a foszfor,
a vas, és a nátriumtartalma.
A sportolók számára
kiváltképpen hasznos, mert a gyomrunk nagyon rövid idő alatt megemészti és
szinte azonnal energiát nyerhetünk belőle. Foszfor tartalmának köszönhetően
sokat segíthet továbbá a szellemi munkát végzőknek az idegrendszerre gyakorolt
jótékony hatása révén. Fogyasztása nagymértékben felgyorsítja az anyagcserédet,
mivel rendkívül magas a rosttartalma. Az emésztőrendszered megtisztítása
révén megszabadít a felhalmozódott méreganyagoktól.
![]() |
A kertünkben van még alma |
Ha nem akarsz mindig nyers
almát rágcsálni és nem veted meg az édességet sem, akkor itt van számodra egy
kiváló és egyszerű diétás édesség, az almachips.
Hozzávalók:
- 2 db (bármilyen) alma
- 1 citromból nyert citromlé
- 200 g darált eritritol (porcukor helyett)
- 1 evőkanál fahéj
Elkészítése:
1. Az
almákat alaposan mosd meg és töröld szárazra.
2. Kimagozás
és hámozás nélkül szeleteld a lehető legvékonyabbra.
3. Kend
meg a szeletek mindkét oldalát citromlével.
4. Egy
tálban keverd össze a darált eritritolt a fahéjjal és a szeleteket alaposan
forgasd meg benne.
5. Ezt
követően a beforgatott szeleteket egy sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezd
egymás mellé.
6. 100
fokos sütőben 60 percig süsd, félidőben forgasd meg.
Sokáig eláll, de a tárolásnál
figyelj arra, hogy ne érje levegő, mert mint a hagyományos chips, ez is veszíthet
a ropogós állagából.
Ugye milyen egyszerű?
Király Róbert
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése