2015. február 5., csütörtök


Az alaprecept nagyon jól variálható, nem muszáj pudinggal tölteni, gyümölcsöket, csokidarabokat, bonbont, azaz igazából bármit el tudsz benne rejteni.
 
Diabetikusan is elkészítettem már, úgy is nagyon finom, de a tapasztalatom az, hogy a gyerekeim barnacukorral jobban szeretik. A sötétebb nádcukor és a holland kakaó gyönyörű, ínycsiklandozó fekete színt ad a tésztának. Mindkét hozzávalót a Lidl-ben megtalálod.

Hozzávalók (muffin alaptészta):

·         2 tojás

·         250 ml natur joghurt

·         100 g barnacukor

·         0,75 ml olaj

·         230 g liszt

·         2 ek holland kakaó

·         ½ cs sütőpor

·         Hozzávalók a pudinghoz:

·         1 cs vaníliás puding

·         250 ml tej

·         3 cs vaníliás cukor

Elkészítés:

1.    A pudingot főzd meg, jó sűrű lesz, ízesítsd, ahogy szeretnéd, a gyerekeimnek 3 cs vaníliás cukrot raktam hozzá.

2.    Amíg hűl a puding, egy tálba mérd ki a nedves hozzávalókat, majd a száraz hozzávalókat keverd hozzá jó alaposan, hogy ne legyen csomós. Pár perc alatt elkészül.
 
 

3.    A muffin formát margarinozd be, vagy használj papírt hozzá. 1—2 kanál tésztát rakj a formákba, majd mindegyikre halmozz 1 kanál sűrű pudingot, majd fedd be a maradék csokis tésztával.
 
 
 
 

4.    160 fokos hőlégkeverésen, vagy 180 fokon süsd a muffinokat 20-25 percig.
 
Tipp: Puncspudinggal is nagyon gusztusos, vagy a tésztát kakaó nélkül 250 g liszttel készítsd el csokipudinggal megtöltve! Xilittel és 50% diawelles liszttel diabetikussá teheted. Ekkor lehet kicsibb sűrűbb lesz a tészta, 1-2 ek tejjel javíthatsz az állagán. Ha édesebben szereted, az arányok betartására figyelve, rakj bele több édesítőszert.
 
A te gyerekeid is imádni fogják!
Király Hedvig

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése