Az alaprecept nagyon jól
variálható, nem muszáj pudinggal tölteni, gyümölcsöket, csokidarabokat,
bonbont, azaz igazából bármit el tudsz benne rejteni.
Diabetikusan is
elkészítettem már, úgy is nagyon finom, de a tapasztalatom az, hogy a gyerekeim
barnacukorral jobban szeretik. A sötétebb nádcukor és a holland kakaó gyönyörű,
ínycsiklandozó fekete színt ad a tésztának. Mindkét hozzávalót a Lidl-ben
megtalálod.
Hozzávalók
(muffin alaptészta):
·
2 tojás
·
250 ml natur joghurt
·
100 g barnacukor
·
0,75 ml olaj
·
230 g liszt
·
2 ek holland kakaó
·
½ cs sütőpor
·
Hozzávalók a pudinghoz:
·
1 cs vaníliás puding
·
250 ml tej
·
3 cs vaníliás cukor
Elkészítés:
1.
A pudingot főzd meg, jó sűrű lesz, ízesítsd,
ahogy szeretnéd, a gyerekeimnek 3 cs vaníliás cukrot raktam hozzá.
2.
Amíg hűl a puding, egy tálba mérd ki a nedves
hozzávalókat, majd a száraz hozzávalókat keverd hozzá jó alaposan, hogy ne legyen
csomós. Pár perc alatt elkészül.
3.
A muffin formát margarinozd be, vagy használj
papírt hozzá. 1—2 kanál tésztát rakj a formákba, majd mindegyikre halmozz 1
kanál sűrű pudingot, majd fedd be a maradék csokis tésztával.
4.
160 fokos hőlégkeverésen, vagy 180 fokon süsd
a muffinokat 20-25 percig.
Tipp: Puncspudinggal
is nagyon gusztusos, vagy a tésztát kakaó nélkül 250 g liszttel készítsd el
csokipudinggal megtöltve! Xilittel és 50% diawelles liszttel diabetikussá
teheted. Ekkor lehet kicsibb sűrűbb lesz a tészta, 1-2 ek tejjel javíthatsz az
állagán. Ha édesebben szereted, az arányok betartására figyelve, rakj bele több
édesítőszert.
A te gyerekeid is imádni
fogják!
Király Hedvig
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése
Click to see the code!
To insert emoticon you must added at least one space before the code.