2014. október 25., szombat

A brokkoli rendkívül kalóriaszegény zöldség, könnyen beillesztheted a diétás étrendedbe. Fogyaszthatod levesként, párolva köretként, akár kis darált sovány hússal és rizzsel, rakott egytálételként. Ha már unod a megszokott recepteket, most mutatok egyet, amiben nem fogsz csalódni!


Ezt az ételt bizonyára még nem ismered! Nem csak finom, hanem nagyon mutatós is. Főételnek is ajánlom, de akár az ünnepi asztalon is tálalhatod előételként. Csak a fantáziád szabhat határt, hogy mivel töltöd meg. Legutóbb sovány túrót és apróra vágott sonkát adtam hozzá, így a magyar piros-fehér-zöld színben pompázott.

Hozzávalók:  
  • 1 fej brokkoli
  • 4 tojás
  • pár csepp citromlé
  • bors
  • szerecsendió
  • 3 evőkanál zabkorpa
A töltéshez:
  • zsírszegény túró vagy rikotta, sonka, reszelt sajt
Elkészítés:

1. A rózsáira szedett brokkolit főzd meg enyhén sós vízben, majd turmixold össze. Ha nem tudsz frisset venni, jó a mirelit is.
2. A tojásokat válaszd szét, a fehérjét pár csepp citromlével verd fel.
3. A felvert fehérjébe forgasd bele a tojások sárgáját, a turmixolt brokkolit, a zabkorpát, majd fűszerezd sóval, borssal és szerecsendióval.
4. Simítsd sütőpapírral bélelt tepsibe és addig süsd, amíg kicsit el kezd barnulni.
5. Borítsd zsírpapírra.
6. A sütőpapírt szedd le róla, majd óvatosan a zsírpapírral együtt csavard fel.
7. 10 perc múlva, mikor már megtartja a formáját, de még meleg, hajtogasd szét és ízlés szerint töltsd meg.
8. Ismét csavard fel és hagyd kihűlni, utána szeletelheted. 

Király Hedvig

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése