Bevallom, nekem a gyengém a
szezámmagos csirkemell. Korábban sokszor elcsábultam miatta! Tisztában vagyok
vele, a kínai gyorséttermek nem a legegészségesebb ételeket kínálják. Ezért
próbáltam olyan receptet megalkotni, ami itthon is könnyen elkészíthető és
egészséges alapanyagokból áll.
Garantálom, nagyon
fog ízleni!
Hozzávalók
4 főre:
A
bundához:
·
6 ek tk tönkölyliszt vagy zabpehelyliszt
·
3 ek étkezési keményítő
·
1 ek olívaolaj
·
1 tojás
·
1 nagyobb szelet csirkemell
·
pici só
·
pici víz
·
1/2 cs sütőpor
A
mázhoz:
·
4 ek méz
·
1 tk Erős Pista
·
1 ek ketchup
·
3-4 ek szezámmag
Elkészítés:
1.
Mindent púpos kanállal mérj ki!
Nekem a kukoricakeményítőm
elfogyott, így tápiókalisztet használtam helyette, amit egy budapesti kínai
élelmiszerboltban vettem. Megkérdeztem az eladót, elárulta, ezzel sűrítik a
kínai csípős savanyú levest is, illetve azt is mondta, a kukoricakeményítő is
tökéletesen megfelel. Azóta láttam mindkét keményítőt több bioboltban is.
2.
A bundához a hozzávalókat keverd ki egy
tálban. Olyan állagúnak kell lennie, mint a sörtésztának, kevés víz kell hozzá!
3.
Egy szelet hús elég, mert a bunda szépen
megdagad rajta, miközben sül. A húst kockázd fel, majd sózd be.
4.
A sózott húskockákat forgasd bele a bundába,
majd forró olajban süsd aranybarnára.
5.
Amikor megsültek, rögtön forgasd meg a mázban
és tedd külön tálra.
Most már tudod, mi került az
asztalra! Mértékkel bátran fogyaszthatod, ha ilyen ínyencségre vágysz.
Király Hedvig
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése
Click to see the code!
To insert emoticon you must added at least one space before the code.