A magyaros ízvilágról sem kell lemondanod, ha diétás étrendet követsz. Még grillsütőre sem lesz szükséged, mert sütőben is bátran elkészítheted!
Ha már tudod előre, másnap
mi lesz az ebéd, hagyd a hűtőben letakarva pácolódni a húst a zöldségekkel. Ha
csak 1-2 órát tudsz várni a sütésig, akkor sincs semmi gond, úgy is nagyon
ízletes lesz.
A magyaros fűszerkeveréket
készítsd el házilag, hiszen így tartósítószer és ízfokozómentes! Itt megtalálod a receptet.
Hozzávalók:
·
saslik-pálca (bambuszból)
·
1 egész csirkemell filézve
·
magyaros fűszerkeverék
·
1 dl natur joghurt
·
4 fej hagyma (vörös-lila)
·
1 nagy pritamin paprika
·
100 g light mozzarella (vagy grillsajt)
·
100 g füstölt száraz sonka
·
1 nagyobb alma
·
1-2 ek olívolaj
Elkészítés:
1.
Az összes hozzávalót nagyobb kockákra vágd
fel, majd egy tálba borítsd bele.
2.
Szórd meg magyaros fűszerkeverékkel, locsold
meg egy kis olivaolajjal, majd kanalazd hozzá a joghurtot is.
3.
Szépen keverd össze, hogy mindent átjárjon a
pác.
4.
Egy éjszakát, de legalább 1-2 órát hagy
pácolódni hűtőben
5.
Tetszés szerinti sorrendben fűzd fel a húst,
a sonkát, a zöldségeket, az almát, a sajtot a megmosott bambusz pálcákra.
6.
Egy sütőpapírral bélelt tepsibe rakd a
saslikokat, 170-180 fok légkeverésen süsd egy órán keresztül. Félidőben öntsd
le róla vizet, amit a csirke enged, és fordítsd meg a nyársakat.
Rizzsel, vagy akár köret
nélkül is tálalhatod, jó étvágyat hozzá!
Király Hedvig
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése
Click to see the code!
To insert emoticon you must added at least one space before the code.