2015. január 25., vasárnap


A magyaros ízvilágról sem kell lemondanod, ha diétás étrendet követsz. Még grillsütőre sem lesz szükséged, mert sütőben is bátran elkészítheted!

Ha már tudod előre, másnap mi lesz az ebéd, hagyd a hűtőben letakarva pácolódni a húst a zöldségekkel. Ha csak 1-2 órát tudsz várni a sütésig, akkor sincs semmi gond, úgy is nagyon ízletes lesz.
 
A magyaros fűszerkeveréket készítsd el házilag, hiszen így tartósítószer és ízfokozómentes! Itt megtalálod a receptet.

Hozzávalók:

·         saslik-pálca (bambuszból)

·         1 egész csirkemell filézve

·         magyaros fűszerkeverék

·         1 dl natur joghurt

·         4 fej hagyma (vörös-lila)

·         1 nagy pritamin paprika

·         100 g light mozzarella (vagy grillsajt)

·         100 g füstölt száraz sonka

·         1 nagyobb alma

·         1-2 ek olívolaj

Elkészítés:

1.    Az összes hozzávalót nagyobb kockákra vágd fel, majd egy tálba borítsd bele.
 
 

2.    Szórd meg magyaros fűszerkeverékkel, locsold meg egy kis olivaolajjal, majd kanalazd hozzá a joghurtot is.
 
 

3.    Szépen keverd össze, hogy mindent átjárjon a pác.
 
 

4.    Egy éjszakát, de legalább 1-2 órát hagy pácolódni hűtőben

5.    Tetszés szerinti sorrendben fűzd fel a húst, a sonkát, a zöldségeket, az almát, a sajtot a megmosott bambusz pálcákra.
 
 

6.    Egy sütőpapírral bélelt tepsibe rakd a saslikokat, 170-180 fok légkeverésen süsd egy órán keresztül. Félidőben öntsd le róla vizet, amit a csirke enged, és fordítsd meg a nyársakat.
 

Rizzsel, vagy akár köret nélkül is tálalhatod, jó étvágyat hozzá!
 
Király Hedvig

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése