Tavasszal rengeteg
medvehagymát fagyasztottam le, amit szinte el is felejtettem. Milyen jó, hogy
ma eszembe jutott! Szerencsére reszelt parmezán sajt is mindig van itthon, mert
ritkán használom, viszont igen jól bírja a fagyasztást.
Ebben a nagy hidegben ettem
volna egy kis forró levest. Olyat, ami finom és hamar elkészül. Nem találtam
túl sok mindent a hűtőben, de ebből a pár hozzávalóból is nagyon ízletes leves
készült.
Hozzávalók:
·
1 csokor medvehagyma
·
2 db közepes méretű burgonya
·
kis só
·
2 ek tejfől
·
parmezán sajt
·
füstölt szalonna (nem főtt)
Elkészítés:
1.
A medvehagymát és a kockára vágott burgonyát
főzd meg egy kis sós vízben.
2.
Míg fő a leves, pár kocka füstölt szalonnát ropogósra
piríts meg serpenyőben (hogy kisüljön a zsírja)
3.
Kb 20 perc
alatt elkészült a leves, turmixold össze egy botmixer segítségével. Ha
túl sűrű, rakj hozzá egy kis vizet.
4.
2 ek tejfölt keverj hozzá (turmixolva
krémesebb lesz)
5.
Tálaláskor hintsd meg reszelt parmezán sajttal
és 4-5 db sült szalonna kockával.
Tipp:
Ha
nincs a fagyasztóban medvehagymád, próbáld meg spenóttal és egy kis
fokhagymával helyettesíteni
Biztos, hogy nagyon sokszor
még el fogom készíteni!
Király Hedvig
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése
Click to see the code!
To insert emoticon you must added at least one space before the code.