2015. november 24., kedd


Tavasszal rengeteg medvehagymát fagyasztottam le, amit szinte el is felejtettem. Milyen jó, hogy ma eszembe jutott! Szerencsére reszelt parmezán sajt is mindig van itthon, mert ritkán használom, viszont igen jól bírja a fagyasztást.

Ebben a nagy hidegben ettem volna egy kis forró levest. Olyat, ami finom és hamar elkészül. Nem találtam túl sok mindent a hűtőben, de ebből a pár hozzávalóból is nagyon ízletes leves készült.

 

Hozzávalók:

·         1 csokor medvehagyma

·         2 db közepes méretű burgonya

·         kis só

·         2 ek tejfől

·         parmezán sajt

·         füstölt szalonna (nem főtt)

Elkészítés:

1.    A medvehagymát és a kockára vágott burgonyát főzd meg egy kis sós vízben.

2.    Míg fő a leves, pár kocka füstölt szalonnát ropogósra piríts meg serpenyőben (hogy kisüljön a zsírja)

3.    Kb 20 perc  alatt elkészült a leves, turmixold össze egy botmixer segítségével. Ha túl sűrű, rakj hozzá egy kis vizet.

4.    2 ek tejfölt keverj hozzá (turmixolva krémesebb lesz)

5.    Tálaláskor hintsd meg reszelt parmezán sajttal és  4-5 db sült szalonna kockával.

Tipp:

Ha nincs a fagyasztóban medvehagymád, próbáld meg spenóttal és egy kis fokhagymával helyettesíteni

Biztos, hogy nagyon sokszor még el fogom készíteni!

 

Király Hedvig

 
Next
This is the most recent post.
Previous
Régebbi bejegyzés

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése