2015. március 30., hétfő

A köles nagyon könnyen emészthető, salaktalanító és lúgosító hatású élelmiszer.
 
Gluténmentes, ezért ha lisztérzékeny vagy, akkor is bátran fogyaszthatod.

Túróval elkészítve igazi fehérjedús felfújtat kapunk, reggelire, de akár főételként is remek választás.  1 adag tartalma (öntet nélkül) csak 170 kcal, 13,9 g szénhidrát, 10,7 g fehérje.

Hozzávalók (8 adag):

·         125 g hántolt köles

·         250 g túró

·         4 tojás

·         csipet só

·         150 g eritrit (vagy ennek megfelelő egyéb édesítőszer)

·         1 citrom reszelt héja

·         3 dl tej

·         2 dl víz

·         20 g vaj (esetleg kókuszzsír)

Elkészítés:

1.    A tej és a víz keverékében főzd puhára a kölest, majd a lángot elzárva fedő alatt hagyd, hogy a köles beszívja az összes nedvességet.

2.    A tojások sárgáját keverd habosra a sóval, az eritrittel és a citromhéjjal.

3.    Dolgozd hozzá az áttört túrót.

4.    A langyosra hűlt köleshez add hozzá a vajat, majd keverd hozzá a tojásos keveréket.

5.    Verd kemény habbá a tojások fehérjét, és óvatosan a köleses keverékbe forgasd bele.

6.   Kivajazott, lisztezett tepsibe vagy sütőtálba simítsd a masszát, és 180°C-ra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt süsd pirosra.
 


7.    Diétás vanília- vagy csokoládéöntettel kínáld, de diabetikus dzsemmel is nagyon finom.

Fahéjas-eritrites szilvadzsemmel tálaltam, az egész családnak nagyon ízlett, villámgyorsan elfogyott.

Jó étvágyat!
Király Hedvig

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése